Jeg hadde veldig lyst til å prøve å stille på jaktprov i Klimpfjäll i Sverige og når jeg klarte å overtale samboer til å være med så ble det slik! Meldte på Brògeen og Rudiger i henholdsvis unghundklasse og eliteklasse. På lørdagen fikk begge premie, en 2.UKL til Brògeen og en 3.EKL til Rudiger. Rudiger var noe åpen i sitt søk, men fikk fuggelarbeid uten reis på 2 ryper som satt ved et vann. Når han skulle apporterte gikk han i skuddet for jeg har aldri prøvd en slik apport tidligere, hvor det blir kastet fugl og det skytes etter at det er blitt skutt i situasjonen tidligere. Så det var nytt for oss!

Brògeen tok også stand på og reiste en av rypene som Rudiger fikk godkjent fuggelarbeid på for de dro nemlig ikke så langt avgårde på lørdagen. Så hun fikk et fuggelarbeid med reis, senere i slippet støkkte hun også en rype. Hun apporterte også, det var samme apport opplegget i unghundklasse men hun har aldri apportert fersk/opptint rype tidligere, vi har kun trent med dummy og tørket fugl, men hun tok da et vinge-grep og kom med den til meg. Veldig fornøyd med utviklingen hennes i høst!

På Søndagen gikk det ikke like bra, da gikk Rudiger enda mer åpent og ble borte i hele slippet, vi så ham kun i starten også gikk jeg resten av slippet å leita. Han kom tilslutt inn bak partiet, så jeg aner ikke hva han holdt på med.. Brògeen gikk glimrende i sitt 1.slipp og i 2.slipp får hun en samstand med makker hvor hun sprekker totalt når rypene letter da vi kom til… Brògeen «lettet» også etter rypene og hun sprang etter og tok opp nye fugler opp igjennom fjellsiden. Så da var det bare å takke for seg for dagen…

Note to self: er at man må huske å ta høyde for at jaktlysten øker etterhvert som man stiller disse hundene på prøver og huske på trene enda mer dressur imellom slagene.